ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα στην Ευρώπη, λόγω αργού

14:05 - 23 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σταθεροποιητικές τάσεις καταγράφονται αυτή την ώρα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Νωρίτερα, στο ανοιγμα των συνεδριάσεων, οι ευρωπαϊκοί δείκτες κατέγραφαν οριακές απώλειες, καθώς το αργό διαπραγματεύθηκε στα υψηλά δύο εβδομάδων, εντείνοντας την ανησυχία ότι θα αυξηθούν τα κόστη καυσίμων, εξέλιξη η οποία θα αποτελέσει πλήγμα για τις αεροπορικές εταιρείες και τον κλάδο χημικών.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται αυτή την ώρα κατά 0,20% στις 6,330.80 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει οριακή πτώση 0,08% στις 5,593.73 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο Dax καταγράφει απώλειες κατά 0,06% στις 6,852.57 μονάδες.

Της πτώσης ηγείται η SAP, μετά την μήνυση που υπέβαλε η Oracle, η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο εταιρεία software.

Πτωτικά κινείται και η μετοχή της Enel SpA, ενώ άνοδο σημειώνει η Acciona, η ισπανική κατασκευαστική, η οποία σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία κοινής ωφελείας είναι σε στάδιο συζητήσεων για κατάθεση προσφοράς με στόχο την εξαγορά της Endesa. Σημειώνεται ότι η ισπανική εταιρεία, η οποία είναι στόχος εξαγοράς της γερμανικής E.ON, βρέθηκε εκτός διαπραγμάτευσης. Η μετοχή της εταιρείας θα παραμείνει εκτός ταμπλό μέχρις ότου δοθούν περισσότερες πληροφορίες για τις εταιρείες Enel και Acciona.

Αντιθέτως, κέρδη καταγράφει η Valeo, εν μέσω φημών ότι δέχθηκε πρόταση εξαγοράς από άγνωστο fundε πενδυτών, η ολλανδική τράπεζα ABN Amro, μετά την δημοσίευση στη Wall Street Journal ότι η Citigroup ενδέχεται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτησή της. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, η Citigroup θα επιδιώξει επιθετική εξαγορά της ολλανδικής τράπεζας με στόχο να «μπλοκάρει» ο μεγαλύτερο dealπου έχει γίνει ποτέ στον κλάδο μεταξύ της Barclays και της ABN Amro.

Σε θετικό έδαφος και η Monte dei Paschi di SienaSpA, η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας και ο ασφαλιστικός όμιλος Axa SA.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.