ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήττα για Μακρόν στις εκλογές για τη Γερουσία-Ενισχυμένη η Δεξιά

13:58 - 25 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Ήττα για Μακρόν στις εκλογές για τη Γερουσία-Ενισχυμένη η Δεξιά
Ο πρώτος μεγάλος πονοκέφαλος για τον Εμανουέλ Μακρόν ήρθε την Κυριακή από τις εκλογές στη γαλλική Γερουσία, καθώς το La Republique en Marche (LREM) δεν έπιασε το στόχο που είχε θέσει και αντίθετα είδε τη Δεξιά να ενισχύεται.

Η πλειοψηφία της γαλλικής Δεξιάς, Les Republicains, όχι μόνο διατήρησε τις δυνάμεις της αλλά βγήκε και ενισχυμένη. Από τους 142 Γερουσιαστές πήγε στους 150, ενώ αντίθετα το LREM, το οποίο αριθμούσε 20 Γερουσιαστές στην απερχόμενη Γερουσία και ήλπιζε σε 40 έως 50 εκπροσώπους στη νέα σύνθεση, κατόρθωσε τελικά να εκλέξει μόνο 23 Γερουσιαστές.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Μακρόν έχασε τον στόχο για πλειοψηφία τριών πέμπτων και στα δύο Κοινοβούλια, ώστε να μπορέσει να προωθήσει σημαντικές συνταγματικές αλλαγές.

Ο Μακρόν είναι έτσι πλέον αναγκασμένος να αναζητήσει συμμαχίες για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί προεκλογικά.

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που στις πρόσφατες εκλογές υπέστη βαριά ήττα, διατήρησε τη δύναμη της κοινοβουλευτικής του ομάδας στην Ανω Βουλή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.