ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάπτυξη 1,7% για το 2017 «βλέπει» η Τράπεζα της Γαλλίας

16:58 - 25 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Ανάπτυξη 1,7% για το 2017 «βλέπει» η Τράπεζα της Γαλλίας
Η οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας θα μπορούσε να φτάσει το 1,7% μέσα στο 2017, αυξημένο ποσοστό σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις και στα ίδια επίπεδα με άλλες παρόμοιες προβλέψεις, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας.

Σύμφωνα με το Reuters, σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην τοπική εφημερίδα Midi Libre, o Francois Villeroy de Galhau, ανέδειξε τη σημασία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα.

Η πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,7% γίνεται σε σύγκριση με την ανάπτυξη 1,6% του Ιουλίου και την αντίστοιχη του 1,4% που σημειώθηκε τον Ιούνιο.

«Η οικονομική ανάπτυξη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανόμενης της Γαλλίας. Ωστόσο, στη χώρα μας, η ανάπτυξη δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρή», δήλωσε ο Francois Villeroy de Galhau. 
«Αυτήν τη χρονιά θα μπορούσε να φτάσει το 1,7%. Αυτό, θα την έθετε κάτω από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που βρίσκεται στο 2%. Αυτή η χαμηλότερη απόδοση αναδεικνύει ένα στοιχείο, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε την ανάπτυξη για να προχωρήσουμε με τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, ώστε να φέρουμε τον δικό μας ρυθμό ανάπτυξης στο επίπεδο των γειτόνων μας, που έχουν επιτύχει σε αυτό το στόχο», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.