ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες απειλές Τραμπ: Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση στη Β.Κορέα

21:35 - 26 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ξανά τη Β. Κορέα με μία «στρατιωτική επιλογή», ως απάντηση στα όσα είπε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, δήλωσε ότι το καθεστώς της Βόρειας Κορέας είναι ένα «παράνομο καθεστώς», ενώ ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping για το γεγονός ότι διέκοψε τους δεσμούς της χώρας του με το καθεστώς.

«Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τη δευτερεύουσα επιλογή, που δεν είναι αυτή που προτιμούμε», είπε ο Τραμπ. «Αλλά αν ακολουθήσουμε αυτή την επιλογή, θα είναι καταστροφική για τη Βόρεια Κορέα. Αυτή είναι η στρατιωτική επιλογή. Αν αναγκαστούμε, θα την ακολουθήσουμε».

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Β. Κορέας, Ρι Γιονγκ-χο, δήλωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος κήρυξε τον πόλεμο στη χώρα του και προειδοποίησε ότι η Πιονγιάνγκ μπορεί να καταρρίπτει αμερικανικά βομβαρδιστικά ακόμη κι αν δεν βρίσκονται στον εναέριο χώρο της.  

«Ενεργεί πολύ άσχημα και λέει πράγματα που ποτέ δεν θα έπρεπε να ειπωθούν. Εμείς απλά απαντάμε», τόνισε ο Τραμπ αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ουν. «Η Β. Κορέα είναι μία κατάσταση που θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί εδώ και 25 χρόνια. Πολλές προηγούμενες διοικήσεις μπορούσαν να την αντιμετωπίσουν πολύ πιο εύκολα, αλλά μου άφησαν ένα χάος. Ομως, θα το τακτοποιήσω αυτό το χάος», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.