ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Δημοψήφισμα στην Καταλονία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί

15:41 - 29 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Ισπανία: Δημοψήφισμα στην Καταλονία δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί
Η Καταλονία ετοιμάζεται να ψηφίσει για την ανεξαρτησία της την Κυριακή, ωστόσο, από την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας τονίζεται με απόλυτη σιγουριά πως το δημοψήφισμα "δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί".

Ο ηγέτης της Καταλονίας δήλωσε πεπεισμένος για ένα ειρηνικό δημοψήφισμα, αλλά άγνωστο είναι το τι τελικά θα συμβεί, καθώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης επιμένει πως δεν πρόκειται να διεξαχθεί καν.

«Επιμένω ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα την 1η Οκτωβρίου», δήλωσε ο Μενέντεθ ντε Βίγο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Επανέλαβε δε τη θέση της κυβέρνησης ότι η ψηφοφορία είναι παράνομη, όπως έχει αποφανθεί και το συνταγματικό δικαστήριο της χώρας.

Από τη μεριά τους οι Καταλανοί δεσμεύονται για μία ειρηνική διαδικασία και καλούν την αστυνομία να μην επιχειρήσουν να επέμβουν.

Ο ηγέτης της Καταλονίας, Κάλρες Πουιτζεμόντ, απηύθυνε έκκληση στην ισπανική αστυνομία, χιλιάδες μέλη της οποίας στέλνονται στην περιφέρεια της Καταλονίας για να εμποδίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα, να ενεργήσουν με την επαγγελματική μάλλον παρά με πολιτική ιδιότητα όταν θα εκτελούν την Κυριακή τα καθήκοντά τους. «Θα ήθελα να χρησιμοποιήσουν τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιεί η καταλανική περιφερειακή αστυνομία. Όχι πολιτικά κριτήρια, όχι βάσει πολιτικών εντολών, αλλά με κριτήρια αστυνόμευσης και επαγγελματικά», δήλωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.