ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ αποσύρουν διπλωμάτες από την Κούβα-Έγιναν μυστηριώδεις επιθέσεις

18:31 - 29 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ αποσύρουν διπλωμάτες από την Κούβα-Έγιναν μυστηριώδεις επιθέσεις
Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως αποφάσισαν να ανακαλέσουν το 60% της διπλωματικής τους αποστολής στις ΗΠΑ, έπειτα από "περίεργες επιθέσεις", που δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα ορισμένοι από αυτούς.

Την όλη υπόθεση καλύπτει πέπλο μυστηρίου, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, ορισμένοι διπλωμάτες δέχθηκαν "ηχητικές επιθέσεις" (Sonic attacks), οι οποίες προβλήματα στον εγκέφαλό τους, αλλά και στην ακοή τους!

Ωστόσο, για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς είναι αυτές οι επιθέσεις. Πρόκειται σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές για μία μέθοδο επίθεσης που δεν έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν. Για λόγους ασφαλείας, ωστόσο, αποφάσισαν να αποσύρουν το 60% των διπλωματών τους στην Κούβα και ουσιαστικά στην Κούβα θα παραμείνει προσωπικό ασφαλείας, κυρίως για την εξυπηρέτηση των Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται εκεί.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ εξέδωσαν και ταξιδιωτική οδηγία προς τους Αμερικανούς πολίτες, ώστε να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Κούβα.

Ανάλογες μυστηριώδεις επιθέσεις έχουν καταγγελθεί και από τη μεριά του Καναδά.

Πάντως, η κυβέρνηση της Κούβας αρνείται κάθε εμπλοκή στην υπόθεση, ενώ και από τη μεριά των ΗΠΑ δεν αφήνονται τέτοιες αιχμές.

Ωστόσο, είναι βέβαιο πως η συγκεκριμένη εξέλιξη πάει πίσω το σχέδιο επαναπροσέγγισης των σχέσεων των δύο χωρών που ξεκίνησε από τον πρώην Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα σε συνεργασία με τον Ραούλ Κάστρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.