ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Votarem»-Δεν κάνουν πίσω οι Καταλανοί: Αποφασισμένοι για το δημοψήφισμα

10:59 - 30 Σεπ 2017 | Ειδήσεις
«Votarem»-Δεν κάνουν πίσω οι Καταλανοί: Αποφασισμένοι για το δημοψήφισμα
Παρά το γεγονός ότι η ισπανική κυβέρνηση έχει κηρύξει παράνομο το δημοψήφισμα και μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει πως δεν πρόκειται καν να πραγματοποιηθεί, οι Καταλανοί αυτονομιστές δηλώνουν πανέτοιμοι και αποφασισμένοι για την ψηφοφορία της Κυριακής σχετικά με την ανεξαρτησία τους.

Περίπου 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του Κάρλες Πουτζεμόντ, του προέδρου της επαρχίας της βορειοανατολικής Ισπανίας και ηγέτη των αυτονομιστών. Κεντρικό σύνθημα το «Votarem» («Θα ψηφίσουμε» στα καταλανικά).

Οι επικεφαλής των αυτονομιστών διαβεβαίωσαν χθες ότι την Κυριακή, ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, θα διαθέτουν 2.315 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα 207 στη Βαρκελώνη.

Οι καταλήψεις ξεκίνησαν χθες το βράδυ σε δεκάδες σχολεία της Καταλονίας, που θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα.

«Επιτροπές υπεράσπισης του δημοψηφίσματος» έχουν δημιουργηθεί σε κάθε συνοικία και έχουν μοιράσει φυλλάδια με συμβουλές, στα οποία καλούν τους αυτονομιστές κυρίως να παραμείνουν ειρηνικοί.

Η αστυνομία έχει εδώ και μέρες κατασχέσει εκατομμύρια ψηφοδέλτια, ενώ αναζητεί ακόμα τις κάλπες.

Η κατάσταση στην Καταλονία, πάντως, μυρίζει μπαρούτι και όλοι ελπίζουν πως οι εκκλήσεις για μία ειρηνική εξέλιξη στο εγχείρημα της Κυριακής θα πιάσουν τόπο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.