ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Porsche: Αύξησε τη συμμετοχή της στη Volkswagen

11:05 - 26 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Την αύξηση της συμμετοχής της στο 30,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Volkswagen από 27,3% που κατείχε αρχικά, ανακοίνωσε η Porsche, η περισσότερο κερδοφόρα αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ενώ ετοιμάζεται παράλληλα να καταθέσει δημόσια προσφορά για την εξαγορά της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ευρώπη.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Porsche κατέβαλε το ποσό των 109,2 ευρώ ανά μετοχή για το 3,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Volkswagen. Η αυτοκινητοβιομηχανία θα προσφέρει 100,92 ευρώ ανά μετοχή, 14% χαμηλότερα από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την 23 Μαρτίου.

«Με μία τέτοια μη ελκυστική πρόταση σίγουρα δεν διατρέχουν τον κίνδυνο να πάρουν πλειοψηφικό ποσοστό. Μακροπρόθεσμα, βέβαια, οτιδήποτε λιγότερο από το πλειοψηφικό ποσοστό δεν θα είχε νόημα» δήλωσε στο Bloomberg ο διευθυντής του Ινστιτούτου Συγχωνεύσεων, Εξαγορών και Συνεργασιών της Βιέννης, Κρίστοφερ Κάμερ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξαγορά θα ολοκληρωθεί την 28 Μαρτίου, ενώ σύμφωνα με το γερμανικό νόμο, η Porsche είναι υποχρεωμένη να καταθέσει δημόσια πρόταση καθώς η συμμετοχή της ξεπερνά το 30%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Porsche επιθυμεί να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία εξαγοράς προτού φανούν τα θετικά πρώτα τρίμηνα από την Volkswagen και οι συνεχόμενες θετικές επιδόσεις από την Audi.

Υπενθυμίζεται ότι η Porsche απέκτησε για πρώτη φορά συμμετοχή στην Volkswagen το Σεπτέμβριο του 2005, με το αιτιολογικό ότι ήθελε να προστατεύσει τη συνεργασία της με τη μεγαλύτερη προμηθεύτριά της. Έκτοτε, η Porsche επιδιώκει να αποκτήσει ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.