ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα deals «αδύναμα» να «στηρίξουν» τις ευρω - αγορές

11:28 - 26 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις ευρω - αγορές, ενώ το νέο «κύμα» των εξαγορών και συγχωνεύσεων αποδεικνύεται «αδύναμο» να οδηγήσει τις μετοχές σε ανοδική τροχιά.

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί οριακά κατά 0,01% στις 6,339.00 μονάδες ενώ στο Παρίσι ο Cac 40 σημειώνει πτώση 0,29% στις 5,618.20 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο Dax καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,19% στις 6,886.16 μονάδες.

Στο επίκεντρο βρίσκεται ο κλάδος πετρελαίου και μετάλλων, με πρωταγωνίστριες τις BHP Billiton, Shell, Total, και Rio Tinto Group, καθώς οι τιμές των μετάλλων και του αργού κινήθηκαν ανοδικά.

Απώλειες καταγράφει η Volkswagen, μετά την ανακοίνωση της Porscheγια αύξηση της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ θεωρείται πολύ πιθανό να καταθέσει δημόσια προσφορά για την απόκτηση του ολοκληρωτικού ελέγχου της εταιρείας.

Σε θετική τροχιά κινείται και η George Wimpey, μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει τη συγχώνευση με την TaylorWoodrowμε στόχο τη δημιουργία της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας κατοικιών στη Βρετανία.

Ενεργή  είναι και η μετοχή της Volvo, μετά την αναβάθμιση από την Goldman, Sachs & Co για τη σύσταση της μετοχής από buy σε neutral.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.