ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εσωκομματικό σχέδιο ανατροπή της Μέι-Πώς αντιδρά η Βρετανίδα Πρωθυπουργός

15:46 - 06 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Εσωκομματικό σχέδιο ανατροπή της Μέι-Πώς αντιδρά η Βρετανίδα Πρωθυπουργός
Ο πρώην πρόεδρος των Συντηρητικών, Γκραντ Σαπς, αμφισβήτησε ανοιχτά την Παρασκευή την Τερέζα Μέι και έθεσε θέμα ηγεσίας στο κόμμα.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να προκηρύξει εκλογές για την ηγεσία», δήλωσε ο κ. Σαπς στο Radio 5 του BBC. Μετά τις αποτυχημένες εκλογές που έκανε, την αποτυχία της να ενώσει το υπουργικό συμβούλιο και ένα κακό κομματικό συνέδριο, «τα πράγματα είναι προφανή», δήλωσε.

Υποστήριξε ακόμα ότι έως 30 Συντηρητικοί βουλευτές υποστηρίζουν την αποπομπή της ηγέτιδος του κόμματος, μεταξύ των οποίων πέντε πρώην υπουργοί.

Για να υπάρξει επίσημη αμφισβήτηση της ηγεσίας, 48 Συντηρητικοί βουλευτές πρέπει να απευθύνουν σχετική επιστολή στον πρόεδρο της αποκαλούμενης Επιτροπής 1922 του κόμματος.

Η Τερέζα Μέι από τη μεριά δήλωσε πως δεν ανησυχεί και πως έχει πλήρη υποστήριξη από το υπουργικό της συμβούλιο.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαπς είπε ακόμα πως η ίδια έχει αναλάβει να οδηγήσει με ασφάλεια τη χώρα στην μετά ΕΕ εποχή και είναι αποφασισμένη να το πράξη με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα.

"Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μία ισχυρή διακυβέρνηση και αυτό ακριβώς είναι που κάνω, έχοντας και πλήρη στήριξη από τους υπουργούς".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.