ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει αυτό που της αναλογεί

13:05 - 13 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Γιούνκερ: Η Βρετανία πρέπει να πληρώσει αυτό που της αναλογεί
Πριν ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση των δυο μερών μετά το Brexit, η Μεγάλη Βρετανία οφείλει να δεσμευτεί ότι θα πληρώσει αυτά που οφείλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι Βρετανοί ανακαλύπτουν μέρα με τη μέρα και νέα προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που αυτή η διαδικασία παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο υπολογίζαμε αρχικά », ανέφερε ο Γιούνκερ κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές στο Λουξεμβούργο.

«Για την ώρα, δεν μπορούμε να βρούμε μια πραγματικά συμβιβαστική λύση, σε ό,τι αφορά τις εναπομείνασες οικονομικές δεσμεύσεις της Βρετανίας. Όσο δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, δεν μπορούμε να πούμε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Οκτώβριο ότι τώρα μπορούμε να πάμε στ β' φάση των διαπραγματεύσεων», δήλωσε, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να πληρώσουν αυτό που τους αναλογεί. Δεν έχω εκδικητική διάθεση. Δεν μισώ τους Βρετανούς».

Η ΕΕ έχει πει στη Βρετανία ότι η Σύνοδος Κορυφής την επόμενη εβδομάδα θα καταλήξει στο ότι έχει σημειωθεί ανεπαρκής πρόοδος στις συνομιλίες γεγονός που δεν επιτρέπει να ανοίξουν τις διαπραγματεύσεις οι Βρυξέλλες για μια μελλοντική εμπορική συμφωνία. Αυτό δηλαδή που ήλπιζε το Λονδίνο να συμβεί.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:08 - 13 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.