ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νικητής στην Κάτω Σαξονία ο Σουλτς

21:24 - 15 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Νικητής στην Κάτω Σαξονία ο Σουλτς
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα του Μάρτιν Σουλτς (SPD) αναδείχθηκε νικητής των εκλογών στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας, που διεξήχθησαν την Κυριακή, με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ στη δεύτερη θέση.

Με βάση τα exit polls, το SPD είναι μπροστά με 37,5% και ακολουθεί το CDU με 35%. Οι Πράσινοι έλαβαν 8,5% και οι Φιλελεύθεροι 7%.

Όσον αφορά στους ακροδεξιούς του AfD, με 5,5% μπαίνουν οριακά στο τοπικό Κοινοβούλιο, ενώ η Αριστερά με 4,8% μένει εκτός.

«Μια νίκη στην Κάτω Σαξονία είναι σημαντική για τη Μέρκελ, διότι θα την ενισχύσει και θα αποδείξει ότι το κόμμα της μπορεί ακόμη να κερδίζει στις περιφερειακές εκλογές» εκτιμούσε την περασμένη εβδομάδα ο Όσκαρ Νίντερμαϊερ, του Freie Universitat του Βερολίνου.

Από την άλλη, ο επικεφαλής του SPD, Μάρτιν Σουλτς, είχε άμεση ανάγκη για μία νίκη, έπειτα από τρεις συνεχόμενες ήττες σε περιφερειακές εκλογές φέτος και το απογοητευτικό αποτέλεσμα του κόμματός του στις ομοσπονδιακές εκλογές.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι, αν το SPD έχανε και αυτές τις εκλογές, θα κινδύνευε η θέση του Μάρτιν Σουλτς ως επικεφαλής του κόμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.