ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαδρίτη: Έτοιμη να άρει την αυτονομία της Καταλονίας

12:17 - 19 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Μαδρίτη: Έτοιμη να άρει την αυτονομία της Καταλονίας
Έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία άρσης της αυτονομίας της Καταλονίας και να θέσει σε εφαρμογή τις σχετικές κυρώσεις το Σάββατο εμφανίζεται η Μαδρίτη, μετά τις απειλές του Κάρλες Πουτζδεμόν ότι το Κοινοβούλιο της επαρχίας θα μπορούσε να ψηφίσει την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία, αν η Ισπανία αρνηθεί τον διάλογο με την Καταλονία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ισπανού πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, το Σάββατο θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 155 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο η Ισπανία θα άρει την αυτονομία της Καταλονίας και θα προχωρήσει στον έλεγχό της.

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο της επαρχίας θα μπορούσε να ψηφίσει την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας της από την Ισπανία, αν η Μαδρίτη αρνηθεί τον διάλογο με την Καταλονία.

«Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να εμποδίζει το διάλογο και συνεχίσει την καταστολή, το καταλανικό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να προχωρήσει, αν κριθεί σωστό, στην ψηφοφορία για την επίσημη κήρυξη της ανεξαρτησίας» ανέφερε ο Πουτζδεμόν σε επιστολή που απέστειλε στον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:37 - 19 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.