ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Μπορούμε να πετύχουμε μια καλή συμφωνία για το Brexit

08:58 - 20 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Μέρκελ: Μπορούμε να πετύχουμε μια καλή συμφωνία για το Brexit
Αισιόδοξο μήνυμα όσον αφορά στο Brexit επιχείρησε να εκπέμψει η καγκελάριος της Γερμανίας, καθώς το ζήτημα αυτό θα απασχολήσει τη σημερινή, δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε, συγκεκριμένα, ότι δεν έχει καμιά αμφιβολία ότι Ε.Ε. και Βρετανία είναι σε θέση να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, μετά την έκκληση που απηύθυνε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι στους ηγέτες των 27 να δώσουν ώθηση στις διμερείς διαπραγματεύσεις.

«Δεν έχω απολύτως καμιά αμφιβολία πως αν είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι -και η ομιλία (σ.σ. της Μέι) στη Φλωρεντία ήταν μια συμβολή- μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα καλό αποτέλεσμα», είπε η κα Μέρκελ μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες. «Από τη δική μου σκοπιά δεν υπάρχει απολύτως καμιά ένδειξη ότι δεν θα επιτύχουμε», πρόσθεσε.

Αναμφίβολα, βεβαίως, το «κλειδί» βρίσκεται στη Βρετανία, καθώς η Τερέζα Μέι είναι αποδυναμωμένη πολιτικά και αμφισβητείται, ακόμη και στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ενώ ο ηγέτης των Εργατικών, Jeremy Corbyn, εμφανίζεται ολοένα περισσότερο ως εναλλακτική λύση. Μάλιστα, έντονα είναι και τα σενάρια νέων εκλογών, έτσι ώστε να υπάρξει μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή εντολή για να διαπραγματευτεί σε νέες βάσεις με τις Βρυξέλλες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.