ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αντιφάσεις πέφτει ο Πομπέο της CIA

09:42 - 20 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Σε αντιφάσεις πέφτει ο Πομπέο της CIA
Τα μπέρδεψε ο επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο την Πέμπτη όταν ερωτηθείς σχετικά απάντησε πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η ρωσική ανάμειξη δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2016.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες τον Ιανουάριο είχαν ανακοινώσει πως δεν κατέληξαν σε συμπέρασμα για την επιρροή της ρωσικής ανάμειξης και προπαγάνδας υπέρ του Τραμπ στο εκλογικό αποτέλεσμα, ωστόσο αναγνώριζαν ότι σκοπός της Μόσχας ήταν να βοηθήσει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Πομπέο, σύμμαχος του Τραμπ, ρωτήθηκε σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον αν θα μπορούσε να πει με απόλυτη βεβαιότητα πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν αλλοιώθηκε από τη ρωσική ανάμειξη.

Και εκείνος απάντησε: «Ναι. Οι μυστικές υπηρεσίες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ρωσική ανάμειξη δεν επηρέασε το αποτέλεσμα των εκλογών».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση των Δημοκρατικών, οι οποίοι επισήμαναν πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πομπέο με δηλώσεις του υποβαθμίζει τη σημασία της ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές.

Αργότερα, η CIA αναγκάστηκε να εκδώσει ανακοίνωση αφήνοντας έκθετο τον Πομπέο.

«Το συμπέρασμα της CIA δεν έχει αλλάξει, και ο επικεφαλής δεν είχε πρόθεση να υπονοήσει κάτι τέτοιο» ανέφερε η ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.