ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πουτζδεμόν: Νέος Φράνκο ο Ραχόι

12:55 - 22 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Πουτζδεμόν: Νέος Φράνκο ο Ραχόι
Ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν χαρακτήρισε "δικτάτορα" τον Μαριάνο Ραχόι για την απόφασή του να άρει την αυτονομία της Καταλονίας. Σημείωσε δε πως δεν πρόκειται να δεχτεί το σχέδιο της Μαδρίτης να περιορίσει την αυτονομία της περιοχής.

Σε διάγγελμά του, ο ηγέτης της Καταλονίας δήλωσε ότι η απόφαση της ισπανικής κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το άρθρο 155 για την Καταλονία είναι οι «χειρότερες επιθέσεις» από τη δικτατορία του Φρανθίσκο ΦράνκοΣύμφωνα με τον Πουτζδεμόν, η κυβέρνηση της Καταλονίας υπερισχύει του ισπανικού Συντάγματος, ενώ το άρθρο 155 αυτού αποτελεί ευθεία επίθεση στη δημοκρατία.

«Ο λαός της Καταλονίας δεν μπορεί να αποδεχθεί τα μέτρα που αποφασίσθηκαν από την ισπανική κυβέρνηση» σημείωσε. Δήλωσε ακόμη ότι η ισπανική κυβέρνηση ενεργεί ενάντια στη δημοκρατική βούληση των Καταλανών πολιτών, καθώς αρνήθηκε όλες τις προσπάθειες για διάλογο.

Απευθυνόμενος εξάλλου στους Ευρωπαίους πολίτες στα αγγλικά, παρατήρησε ότι «στην Καταλονία κινδυνεύουν οι ιδρυτικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.