ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εν αναμονή εμφάνισης Πουτζδεμόν στην ισπανική Γερουσία

16:23 - 25 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Εν αναμονή εμφάνισης Πουτζδεμόν στην ισπανική Γερουσία
Πιθανή θεωρείται η εμφάνιση του καταλανού ηγέτη Κάρλος Πουτζδεμόν ενώπιον της ισπανικής Γερουσίας την Πέμπτη, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τις θέσεις του υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και να αποτρέψει την απόφαση της Μαδρίτης να επιβάλει πλήρη έλεγχο στην περιοχή.

Η στιγμή, κατά την οποία ο Πουτζεδεμόν αναμένεται να εμφανιστεί στο ισπανικό Κοινοβούλιο, σημειώνει το Reuters, καταδεικνύει πως πιθανώς δεν θα προχωρήσει στην επίσημη ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας ή σε διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ωστόσο, θα μπορούσε να το κάνει την Παρασκευή, πριν η Μαδρίτη τον απογυμνώσει από όλες τις εξουσίες του, κάτι ωστόσο που μπορεί να γίνει σταδιακά.

Η εμφάνισή του στην Γερουσία θα τον φέρει πρόσωπο με πρόσωπο με τον ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, τον οποίο πριν από λίγες ημέρες αποκάλεσε νέο Φράνκο.

Ο Ραχόι από την πλευρά του, ενώ υπήρξε ιδιαιτέρως συγκρουσιακός στο θέμα της ανεξαρτησίας, εντούτοις κάλεσε τον Πουτζδεμόν να εμφανιστεί στη συνεδρίαση.

Η σύγκρουση Μαδρίτης - Βαρκελώνης έχει φέρει αναταραχή σε όλη την Ισπανία, έχει βλάψει τις τοπικές οικονομίες και έχει προκαλέσει ανησυχία σε πολλούς ευρωπαίους ηγέτες που ξορκίζουν το ενδεχόμενο εκδήλωσης παρόμοιων αυτονομιστικών κινημάτων σε άλλες χώρες.

«Ο πρόεδρος Πουτζδεμόν είναι πρόθυμος να παραστεί στη Γερουσία, να απαντήσει στις κατηγορίες, να εξηγήσει τις πολιτικές θέσεις και να μιλήσει για το πώς φτάσαμε εδώ» ανέφερε εκπρόσωπος του Καταλανικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Πέμπτη είναι η πιο κατάλληλη ημέρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.