ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραχόι: Καταπέλτης κατά Πουτζδεμόν, ζήτησε την απομάκρυνσή του

13:16 - 27 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Ραχόι: Καταπέλτης κατά Πουτζδεμόν, ζήτησε την απομάκρυνσή του
Να προχωρήσουν στη λήψη δραστικών μέτρων για την επιβολή πλήρους ελέγχου της Μαδρίτης στην Καταλονία και θα οδηγήσουν στην απομάκρυνση του Πουτζδεμόν από την ηγεσία της περιφέρειας κάλεσε τα μέλη της Γερουσίας ο ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι.

Τα μέλη της Γερουσίας, την οποία ελέγχει ο συντηρητικός Ραχόι, αναμένεται να ψηφίσουν τα μέτρα μέσα στις επόμενες ώρες.

Ο Ραχόι καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές στη διάρκεια της ομιλίας του, κατά την οποία τους κάλεσε «να μην αφήσουν τους πολίτες της Καταλονίας να επιβιβαστούν σε ένα ταξίδι για μια ανύπαρκτη Ιθάκη».

«Το άρθρο 155 δεν είναι εναντίον της Καταλονίας» είπε και συνέχισε: «Τα ψέματα μπορούν να γοητεύσουν βραχυπρόθεσμα, αλλά η πραγματικότητα ετοιμάζει την εκδίκησή της, και αυτή η διαδικασία έχει χρησιμεύσει μόνο για να αποκαλύψει τα ψέματα και να βγάλει μάσκες» σημείωσε.

«Εγώ θα ερχόμουν εδώ για να υπερασπιστώ τις θέσεις μου, ακόμα και αν ανήκα σε μια μικρή μειοψηφία» ανέφερε αφήνοντας αιχμές για τον Πουτζδεμόν ο οποίος δεν εμφανίστηκε τελικά ενώπιον της Γερουσίας, αν και είχε κληθεί.

Με την ενεργοποίηση του άρθρου 155 του Συντάγματος θα ανασταλεί το καθεστώς αυτονομίας της Καταλονίας, θα καθαιρεθεί η τοπική κυβέρνηση και θα περιοριστούν οι εξουσίες του τοπικού κοινοβουλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.