ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βάιντμαν: Έπρεπε να δηλωθεί με σαφήνεια το τέλος του QE

15:03 - 27 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Βάιντμαν: Έπρεπε να δηλωθεί με σαφήνεια το τέλος του QE
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έπρεπε να έχει δηλώσει ξεκάθαρα την πρόθεσή της για λήξη του προγράμματος αγοράς ομολόγων, δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γιενς Βάιντμαν.

Η δήλωση έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της ΕΚΤ να επεκτείνει για άλλους εννέα μήνες το QE, αν και μειωμένο κατά 50%. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Μάριο Ντράγκι, η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην αυξηση του μηνιαίου ποσού αγοράς κρατικών ομολόγων, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Ο Βάιντμαν, ο οποίος πολλάκις έχει επικρίνει το QE, ανέφερε ότι η ανάπτυξη βελτιώνεται και μεγάλο μέρος του προγράμματος παρέχεται μέσω του φουσκωμένου ισολογισμού της ΕΚΤ, επομένως μειώνεται η επίδραση των συνεχιζόμενων αγορών ομολόγων.

«Κατά την άποψή μου, θα υπήρχαν λόγοι για ένα ξεκάθαρο τέλος στις αγορές τίτλων. Εγώ, όπως πιθανόν γνωρίζετε, έχω μια ιδιαίτερα επικριτική στάση απέναντι στις αγορές κρατικών ομολόγων στην ευρωζώνη» τόνισε.

«Η βασική επίπτωση του προγράμματος δεν είναι τόσο οι μηνιαίες αγορές, όσο ο συνολικός όγκος των ομολόγων που έχουμε ήδη στο χαρτοφυλάκιό μας» είπε.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:04 - 27 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.