ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέντε πράγματα που αποκάλυψαν τα αρχεία για τη δολοφονία JFK

15:54 - 27 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Πέντε πράγματα που αποκάλυψαν τα αρχεία για τη δολοφονία JFK
Η δολοφονία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι είναι μια υπόθεση που συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη 54 χρόνια μετά την υλοποίησή της.

Μάλιστα μετά από εντολή του νυν Προέδρου των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ, περισσότερα από 2,800 αρχεία της δολοφονίας του Τζον Κένεντι έρχονται στο «φως» και θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι τις 26 Απριλίου.

Για το λόγο αυτό, όλα τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως έχουν ριχτεί στη μάχη της ανακάλυψης αναφορών, μαρτυριών και σημειώσεων που δεν είχαν αποκαλυφθεί τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η αποκάλυψη αυτών των αρχείων και οι πληροφορίες που περιέχουν θα δείξει αν θα καταφέρουν να διευθετήσουν την υπόθεση μια και καλή.

Η βρετανική εφημερίδα και οι πληροφορίες της δολοφονίας

Τα έγγραφα κάνουν λόγο πως μία βρετανική εφημερίδα έλαβε ανώνυμη πληροφορία για "μεγάλες ειδήσεις" στην Αμερική  25 λεπτά πριν δολοφονηθεί ο Πρόεδρος. Ένα σημείωμα στο FBI αναφέρει: “Αυτός που έδωσε την πληροφορία είπε μόνο ότι ο δημοσιογράφος του Cambridge News θα πρέπει να καλέσει την Αμερικανική Πρεσβεία στο Λονδίνο και να ενημερώσει πως θα υπάρξουν μεγάλα νέα και στη συνέχεια να κλείσει το τηλέφωνο".

Μετά από την είδηση για το θάνατο του Προέδρου, λεπτομέρειες σχετικά με την τηλεφωνική επαφή διαβιβάστηκαν στην αστυνομία και το MI5.

skynews john f kennedy kennedy 4134005

Οι Σοβιετικοί φοβήθηκαν πως θα κατηγορηθούν για τη δολοφονία

Τα έγγραφα του τότε διευθυντή του FBI J Edgar Hoover αποκαλύπτουν ότι η Σοβιετική Ένωση φοβόταν ότι θα κατηγορηθεί πως έβαλε τον Lee Harvey Oswald να δολοφονήσει τον Κένεντι, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο.

Επίσης οι Σοβιετικοί αξιωματούχοι ανησυχούσαν ότι χωρίς ηγεσία, κάποιοι στις Ηνωμένες Πολιτείες θα έβλεπαν την ευκαιρία να εκτοξεύσουν πυραύλους στη Σοβιετική Ένωση.

Η KGB πιστεύει ότι ο Λίντον Τζόνσον ήταν υπεύθυνος για τη δολοφονία

Χαρακτηριστική είναι μία αναφορά του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέι Έντγκαρ Χούβερ προς το Λευκό Οίκο τον Δεκέμβριο του 1966, όπου αναφέρεται ότι η KGB έχει στοιχεία που δείχνουν ως ενορχηστρωτή της δολοφονίας Κένεντι, τον Λίντον Τζόνσον.

john f kennedy lyndon johnson 4139557

Θωριές συνωμοσίας πως οι ΗΠΑ σχεδίαζαν τη δολοφονία του Κάστρο

Υπάρχουν επίσης σημειώσεις και αναφορές που αποκαλύπτουν τις συγκεκαλυμμένες προσπάθειες της κυβέρνησης Κένεντι να σκοτώσει τον Φιντέλ Κάστρο και να ανατρέψει την κυβέρνησή του στην Κούβα.

skynews jfk assassination 4139567

Ο Χούβερ φοβόταν την εξάπλωση θεωριών συνωμοσίας για τον JFK

Ο  Χούβερ δήλωσε την απογοήτευσή του για το θάνατο του Όσβαλντ σε ένα σημείωμα που έλεγε ότι αυτός και ο τότε αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Νίκολας Κάτσενμπαχ φοβόταν την εξάπλωση των θεωριών συνωμοσίας μετά τη δολοφονία του Κένεντι, δεδομένου ότι το FBI δεν έλαβε ποτέ την ομολογία του δολοφόνου.

j edgar hoover us sky news 4139554

Τελευταία τροποποίηση στις 16:13 - 27 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.