ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ραχόι: Διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλονίας- Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου

21:56 - 27 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Ραχόι: Διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλονίας- Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακήρυξε τη διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλονίας προκηρύσσοντας παράλληλα εκλογές στην περιφέρεια την 21η Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα, σε διάγγελμά του μετά το πέρας της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Ραχόι σημείωσε πως με τις πρόωρες εκλογές, στόχος είναι «να επανέλθει γρήγορα η κανονικότητα». 

Ο κ. Ραχόι επεσήμανε ότι αποφάσισε να αποπέμψει την κυβέρνηση της Καταλονίας και τον πρόεδρό της Κάρλες Πουτζντεμόν, τονίζοντας ότι οι υπουργοί της κεντρικής κυβέρνησης θα αναλάβουν τα καθήκοντα της καταλανικής διοίκησης.

Επίσης, ανέφερε ότι ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας παύεται των καθηκόντων του. 

Ο Ισπανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα επιδιώξει να κηρυχθεί παράνομη η κήρυξη της ανεξαρτησίας από την Καταλονία.

Νωρίτερα, το τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας κήρυξε την ανεξαρτησία της περιφέρειας από την Ισπανία, ενώ λίγο αργότερα η Γερουσία, άνω σώμα του ισπανικού κοινοβουλίου, ήρε την αυτονομία της.

Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και Ε.Ε., καθώς και οι ΗΠΑ, στέκονται στο πλευρό της Ισπανίας, μην αναγνωρίζοντας την απόσχιση, ενώ κατά των Καταλανών αποσχιστών εκφράστηκαν πλην του κεντροδεξιού Ισπανού πρωθυπουργού Ραχόι και οι ηγέτες των Σοσιαλιστών και των Podemos.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:02 - 27 Οκτ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.