ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πουτζδεμόν: Ζητά εγγυήσεις για να επιστρέψει στην Καταλονία

15:28 - 31 Οκτ 2017 | Ειδήσεις
Πουτζδεμόν: Ζητά εγγυήσεις για να επιστρέψει στην Καταλονία
Ο Κάρλες Πουτζδεμόν από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται μίλησε για τις εξελίξεις στην Καταλονία, ενώ αρνήθηκε πως διέφυγε στο Βέλγιο για να αποφύγει τη σύλληψη από τις ισπανικές αρχές.

Oι εισαγγελικές αρχές της Μαδρίτης άσκησαν εις βάρος του τη Δευτέρα δίωξη για απόσχιση, κατάχρηση εξουσίας και άλλα εγκλήματα. Ο Πουτζδεμόν είχε όμως ήδη αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες και έτσι απέφυγε τη σύλληψη.

Ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας δήλωσε την Τρίτη ότι το ταξίδι του στο Βέλγιο δεν αποτελεί... απόδραση, αλλά τόνισε πως επιθυμεί να θέσει το θέμα της Καταλονίας στην καρδιά της Ευρώπης, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Ένα "μέρος της καταλανικής κυβέρνησης" θα παραμείνει στην Καταλονία για να συνεχίσει τις πολιτικές της δραστηριότητες, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν προσπαθεί να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη.

Επίσης, ο Κάρλες Πουτζντεμόν επισήμανε ότι δεν ζητεί άσυλο στο Βέλγιο. Ωστόσο, ζήτησε εγγυήσεις από την ισπανική κυβέρνηση ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στη Βαρκελώνη.

Τέλος, χαρακτήρισε πρόκληση τις τοπικές εκλογές στην Καταλονία, που προκηρύχθηκαν από την κεντρική ισπανική κυβέρνηση για τις 21 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας ακύρωσε και επίσημα την Τρίτη, την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.