ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανχάταν: Τρομοκρατική επίθεση με φορτηγάκι - Στους 8 οι νεκροί

09:50 - 01 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Μανχάταν: Τρομοκρατική επίθεση με φορτηγάκι - Στους 8 οι νεκροί
Τραγωδία εκτυλίχθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, όταν φορτηγάκι εισήλθε σε πεζόδρομο και ποδηλατόδρομο στην οδό West, πέφτοντας πάνω σε πλήθος ανθρώπων.

Σύμφωνα με τον τραγικό απολογισμό οι νεκροί ανέρχονται στους οκτώ ενώ ταυτόχρονα 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Συγκεκριμένα, από τους οχτώ νεκρούς, οι έξι έχασαν τη ζωή τους στο σημείο ενώ άλλοι δύο εξέπνευσαν αφού μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Ανάμεσα στους τραυματίες  βρίσκονται και μικρά παιδιά.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, έκανε λόγο για άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια, η οποία θυμίζει παρόμοιες επιθέσεις στο Λονδίνο τον Μάρτιο (τέσσερις νεκροί) και τον Ιούνιο (οχτώ νεκροί), τον Ιούλιο του 2016 στη Νις (86 νεκροί), τον Δεκέμβριο του 2016 στο Βερολίνο (12 νεκροί) και τον περασμένο Αύγουστο στη Βαρκελώνη (13 νεκροί).Ως τρομοκρατική αντιμετωπίζεται η υπόθεση και από το FBI.

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά Μέσα, το περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας άνδρας που οδηγούσε μικρό φορτηγάκι, μπήκε σε ποδηλατόδρομο παρασύροντας πολλούς ποδηλάτες και πεζούς, τράκαρε με σχολικό και στη συνέχεια κατέβηκε από το φορτηγάκι κραδαίνοντας ψεύτικα όπλα. Ο δράστης δέχτηκε τα πυρά των αστυνομικών και βρίσκεται υπό κράτηση σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης

Ο δράστης της επίθεσης στο Μανχάταν ταυτοποιήθηκε και πρόκειται για τον 29χρονο Σαϊφούλο Χαμπιμπουλάεβιτς Σάιποφ, που κατοικούσε στην Τάμπα της Φλόριντα. 

Το CNN, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους, μεταδίδει ότι ο 29χρονος είναι από το Ουζμπεκιστάν και έφτασε στις ΗΠΑ το 2010. 

saipov

Οι δηλώσεις Τραμπ

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ ενημερώθηκε για το περιστατικό και δήλωσε ότι «μοιάζει με ακόμη μία επίθεση από ένα πολύ άρρωστο και διαταραγμένο άτομο». «Η υπόθεση παρακολουθείται στενά από τις αρχές», πρόσθεσε ο κ. Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπλήρωσε: «Όχι στις ΗΠΑ».

Στη συνέχεια δήλωσε «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) να επιστρέψει ή να εισέλθει στη χώρα μας, αφού το νικήσαμε στη Μέση Ανατολή και αλλού. Αρκετά!»

«Οι σκέψεις, τα συλλυπητήρια και οι προσευχές μου προς τα θύματα και τις οικογένειες της τρομοκρατικής επίθεσης της Νέας Υόρκης. Ο Θεός και η χώρα σας είναι μαζί σας», πρόσθεσε σε νεότερη ανάρτησή του ο Ντόναλντ Τραμπ.

donaldduck

Τελευταία τροποποίηση στις 10:16 - 01 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.