ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαδούρο: Αδυνατούμε να αποπληρώσουμε το εξωτερικό μας χρέος

19:25 - 03 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Μαδούρο: Αδυνατούμε να αποπληρώσουμε το εξωτερικό μας χρέος
Η Βενεζουέλα αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει το συνεχώς αυξανόμενο εξωτερικό της χρέος ανακοίνωσε μέσω διαγγέλματος την Παρασκευή ο πρόεδρος της χώρας Νικολά Μαδούρο.

Ο Μαδούρο επιδιώκει μία αναδιάρθρωση του εξωτερικού χρέους της Βενεζουέλας και σύμφωνα με πληροφορίες στις 13 Νοεμβρίου θα έχει επαφές με τους δανειστές της χώρας.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι η καταβολή 1,1 δισ. δολαρίων για ένα ομόλογο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA που έληξε την Πέμπτη είναι η τελευταία που θα γίνει με τους σημερινούς όρους.

Η Βενεζουέλα δεν έχει κηρύξει επισήμως στάση πληρωμών, ωστόσο, οι δηλώσεις Μαδούρο δείχνουν πως αν δεν υπάρξει κάποια αναδιάρθρωση του χρέους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε ακόμα την δημιουργία επιτροπής η οποία θα μελετήσει μία αναδιάρθρωση όλων των μελλοντικών πληρωμών".

«Σήμερα, εάν η Βενεζουέλα επιχειρήσει να βγει στις διεθνείς αγορές για να αναχρηματοδοτήσει ένα από τα ομόλογα που έχει να αποπληρώσει, δεν θα μπορέσει. Είναι απαγορευμένο στο πλαίσιο της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής δικτατορίας που έχει επιβάλει η αυτοκρατορία της Βόρειας Αμερικής», είπε ο ίδιος ο Μαδούρο στο διάγγελμά του. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.