ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λίβανος: Εν αναμονή εξελίξεων μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση Χαρίρι

13:21 - 06 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Λίβανος: Εν αναμονή εξελίξεων μετά την αιφνιδιαστική παραίτηση Χαρίρι
Εν αναμονή εξελίξεων στον Λίβανο μετά την κίνηση του πρωθυπουργού, Σαάντ αλ Χαρίρι, να υποβάλει την παραίτησή του, εκφράζοντας φόβους για τη ζωή του. Ο Χαρίρι, που έκανε την ανακοίνωση από τη Σαουδική Αραβία, ευθέως κατηγόρησε το Ιράν και την Χεζμπολάχ ότι πυροδοτούν εντάσεις στον αραβικό κόσμο και ότι έχουν σχέδιο εξόντωσής του.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, ωστόσο, έκανε έκκληση για ψυχραιμία και ανακοίνωσε ότι δεν θα αποφασίσει ακόμη αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση του πρωθυπουργού μέχρι ο Χαρίρι να επιστρέψει στη χώρα, για να εξηγήσει τους λόγους της απόφασής του.

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της λιβανικής φιλοϊρανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα κατηγόρησε τη Σαουδική Αραβία ότι εξώθησε τον Χαρίρι σε παραίτηση, προσθέτοντας ότι λυπάται για την απόφαση αυτή.

«Είναι σαφές ότι η παραίτηση ήταν μία σαουδαραβική απόφαση, η οποία επιβλήθηκε στο Σάαντ αλ Χαρίρι. Αυτή δεν ήταν ούτε η πρόθεση, ούτε η βούληση, ούτε η απόφασή του » δήλωσε ο Νασράλαχ σε τηλεοπτικό μήνυμα, κατά το οποίο απηύθυνε έκκληση προς τον Λίβανο για ηρεμία και υπομονή.

Ο Νασράλα έθεσε επίσης ερώτημα αν ο Χαρίρι τελεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό στη Σαουδική Αραβία και πρόσθεσε ότι τα μέλη της λιβανικής ηγεσίας τον περιμένουν να επιστρέψει στον Λίβανο την Πέμπτη, «εάν του επιτραπεί».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.