ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ένταση στη Μέση Ανατολή «ενισχύει» το αργό

11:02 - 28 Μαρ 2007 | Ειδήσεις
Σε ανοδικά επίπεδα κινείται για έβδομη ημέρα το αργό στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς εικάζεται πως η νέα κρίση που έχει προκληθεί ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση, αυτή τη φορά με αφορμή τη σύλληψη βρετανών στρατιωτών, θα λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην παροχή πετρελαίου από τον Περσικό Κόλπο.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο του αργού παράδοσης Μαΐου διαπραγματεύεται στα 63,94 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,60% και η τιμή του πετρελαίου τύπου Μπρεντ βρίσκεται στα 63,94 δολάρια το βαρέλι, ενισχυμένη κατά 2,06%.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δήλωσε ότι οι προσπάθειες απελευθέρωσης των 15 βρετανών ναυτών που έχουν συλληφθεί από το Ιράν θα εισέλθουν σε νέα φάση, αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, αφήνοντας υπόνοιες για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Ωστόσο, χθες, οι πρόεδροι της Κίνας και της Ρωσίας, Χου Ζιντάο και Βλάντιμιρ Πούτιν αντίστοιχα, αν και πίεσαν το Ιράν να συμμορφωθεί με τις διεθνείς επιταγές αναφορικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, επανέλαβαν τις πάγιες θέσεις τους για τη λήψη αποκλειστικά ειρηνικών μέτρων προκειμένου να διευθετηθεί η διένεξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.