ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διεθνής Συμφωνία για «Ανοικτό και Ασφαλές Διαδίκτυο»

18:40 - 08 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Διεθνής Συμφωνία για «Ανοικτό και Ασφαλές Διαδίκτυο»
Ανταλλαγή πληροφοριών, μεταξύ του Συμβουλίου της Ευρώπης και των «κολοσσών» του Διαδικτύου, προβλέπει η Συμφωνία που υπογράφθηκε, σήμερα, από τον ΓΓ του ΣτΕ Θόρμπγιον Ζάγκλαντ και τους εκπροσώπους οκτώ κορυφαίων εταιριών τεχνολογίας και έξη ενώσεων, κατά την έναρξη του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Δημοκρατία στο Στρασβούργο.

Στόχος η προώθηση της συνεργασίας του Συμβουλίου της Ευρώπης με τους κολοσσούς του Διαδικτύου, για την εγκαθίδρυση ενός ανοικτού και ασφαλούς Ιντερνετ, όπου θα γίνονται σεβαστά τα ανθρώπινα δικαιώματα και το κράτος δικαίου.

Οι εταιρείες είναι η Apple, η Deutsche Telekom, το Facebook, η Google, η Microsoft, η Kaspersky Lab, η Orange και η Telefónica. Οι ενώσεις είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Υπολογιστών και Επικοινωνιών (CCIA), η DIGITALEUROPE, η Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Εταιρεία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, η Ευρωπαϊκή Ένωση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων (ETNO), η GSMA και η πρωτοβουλία Global Network Initiative (ΑΕΕ).

Αντικείμενο της εφεξής δραστηριότητας θα είναι η προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κατάχρηση, η προστασία της ελευθερίας έκφρασης και του δικαιώματος στην ιδιωτική ζωή και την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.

Σημειώνεται ότι, η συμφωνία εταιρικής σχέσης που υπογράφθηκε, συγκαταλέγεται στις προτεραιότητες που καθορίζονται στη στρατηγική του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη διακυβέρνηση του Ίντερνετ για την περίοδο 2016-2019, η οποία στοχεύει στη συμμετοχή όλων των φορέων του Διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνίας των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των μέσων ενημέρωσης.

Νίκος Ρούσσης-Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.