ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Έλον Μασκ συναντά τον Ερντογάν στην Τουρκία

14:50 - 09 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Ο Έλον Μασκ συναντά τον Ερντογάν στην Τουρκία
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ιδρυτής της Tesla και της SpaceX Έλον Μασκ, συναντήθηκαν την Τετάρτη για να συζητήσουν συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών του Μασκ και τουρκικών εταιρειών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Ο Μασκ, που βρίσκεται στην Τουρκία για να παραστεί στο Global SatShow στην Κωνσταντινούπολη, συνάντησε τον Ερντογάν και τους υπουργούς Μεταφορών και Βιομηχανίας της Τουρκίας στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα. Όπως αναφέρει το Reuters, o Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπος της προεδρίας, είπε ότι ο Μασκ και ο Ερντογάν συζήτησαν πιθανά κοινά εγχειρήματα μεταξύ της Tesla, της SpaceX και τουρκικών εταιρειών, καθώς και για την εκτόξευση των τουρκικών δορυφόρων Turksat 5A και 5B.

«Επίσης ανταλλάξαμε απόψεις σχετικά με το τι είδους κοινές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να έχουν τουρκικές εταιρείες με τις SpaceX και την Tesla» ανέφερε ο Καλίν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Η Τουρκία σκοπεύει να εκτοξεύσει τον δορυφόρο Turksat 5A το 2020 και τον 5Β το 2021. Τον Οκτώβριο η Airbus υπέβαλε την καλύτερη προσφορά σε διαγωνισμό για την κατασκευή των τουρκικών δορυφόρων.

Ο Καλίν είπε πως μια συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί με την Airbus την Πέμπτη, και ο Μασκ θα ήταν επίσης παρών στην συνάντηση ως υπεργολάβος. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο Ερντογάν και ο Μασκ συζήτησαν σχετικά με ηλεκτρικά οχήματα, λίγες ημέρες αφού η Τουρκία αποκάλυψε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που θα έχει παραχθεί εξολοκλήρου στην Τουρκία ως το 2021- κάτι για το οποίο ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι αποτελεί ένα μακρόχρονο όνειρο του τουρκικού λαού.

 

 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.