ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφυγή Πουτζδεμόν στο ΕΔΑΔ

16:29 - 10 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Προσφυγή Πουτζδεμόν στο ΕΔΑΔ
Προσφυγή κατά της Μαδρίτης κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζδεμόν και η πρόεδρος του καταλανικού κοινοβουλίου και υποστηρίκτρια της ανεξαρτησίας της Καταλονίας Κάρμε Φορκαντέλ.

Ειδικότερα εκπρόσωπος του ΕΔΑΔ αναφέρει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως  "το δικαστήριο επιβεβαιώνει πως έχουν κατατεθεί τέσσερις καταλανικές προσφυγές", επιβεβαιώνοντας έτσι τις πληροφορίες του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων EFE.

Το ΕΔΑΔ επιβεβαίωσε πως μία από τις προσφυγές αυτές, που κατατέθηκε στις 18 Οκτωβρίου, προέρχεται από την πρόεδρο του καταλανικού κοινοβουλίου. Ένας από τους υπογράφοντες την προσφυγή αυτή είναι ο Κάρλες Πουτζδεμόν.

Στην υπόθεση αυτή, "Φορκαντέλ και άλλοι εναντίον της Ισπανίας", "η Κάρμε Φορκαντέλ και άλλοι 76 προσφεύγοντες, βουλευτές του κοινοβουλίου της Καταλονίας, διαμαρτύρονται επειδή τους απαγορεύθηκε από το ισπανικό Συνταγματικό Δικαστήριο να συνεδριάσουν σε ολομέλεια για την ανακήρυξη ανεξαρτησίας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΕΔΑΔ. Η εξέταση των τεσσάρων προσφυγών βρίσκεται στο προκαταρκτικό στάδιο, πρόσθεσε το δικαστήριο.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 10 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.