ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι εκατομμυριούχοι των ΗΠΑ ζητούν να πληρώνουν περισσότερους φόρους

10:00 - 13 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Οι εκατομμυριούχοι των ΗΠΑ ζητούν να πληρώνουν περισσότερους φόρους
Οι πλούσιοι των ΗΠΑ ζητούν από τους νομοθέτες, αντί για φοροαπαλλαγές, να… αυξήσουν την φορολόγηση των εκατομμυριούχων, ώστε να μειωθούν οι ανισότητες.

Περισσότεροι από 400 εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι από τις ΗΠΑ σχεδιάζουν να στείλουν επιστολή στο Κογκρέσο αυτήν την εβδομάδα ζητώντας από τους νομοθέτες όχι μόνο να μην μειώσουν τους φόρους τους, αλλά αντιθέτως να αυξήσουν τη φορολογία των πλουσίων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Αντί να ζητήσουν φοροαπαλλαγές για τους πλούσιους, στην επιστολή τους καλούν τους νομοθέτες να μην περάσουν κανένα φορολογικό νομοσχέδιο που «επιδεινώνει περαιτέρω την ανισότητα» και αυξάνει το δημόσιο χρέος, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η ανισότητα βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από την δεκαετία του 1920 ενώ και το επίπεδο του κρατικού χρέους είναι υψηλό.

Η επιστολή συντάχθηκε από την φιλελεύθερη ομάδα Responsible Wealth (υπεύθυνος πλούτος). Οι περισσότεροι υπογράφοντες προέρχονται από την Καλιφόρνια, τη Νέα Υόρκη και τη Μασαχουσέτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.