ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επέτειος δύο χρόνων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι

15:57 - 13 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Επέτειος δύο χρόνων από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι
Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την 13η Νοεμβρίου 2015, την ημέρα που όλος πλανήτης συγκλονίστηκε από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην καρδιά του Παρισιού. Στις «τυφλές» επιθέσεις των τζιχαντιστών έχασαν τη ζωή τους συνολικά 130 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

Η πρώτη επίθεση είχε σημειωθεί έξω από το Stade de France, όπου διεξαγόταν ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.

Μέσα σε λίγη ώρα σημειώθηκαν και οι υπόλοιπες πέντε επιθέσεις, προκαλώντας χάος στο Παρίσι, με αιματηρότερη αυτή στο Bataclan, τον συναυλιακό χώρο, όπου εκείνη την ώρα δινόταν συναυλία των Eagles of Death Metal.

Δεκάδες θεατές βρέθηκαν όμηροι των τρομοκρατών, που σκόρπισαν τον θάνατο, μέχρι που αφοπλίστηκαν ώρες αργότερα. Μέσα στο θέατρο έχασαν τη ζωή τους 90 άτομα.

Η Γαλλία σήμερα θυμάται την τραγική εκείνη ημέρα. Ο Εμανουέλ Μακρόν, με τη σύζυγό του Μπριζίτ, και ο Φρανσουά Ολάντ συμμετείχαν σε σειρά εκδηλώσεων οι οποίες ξεκίνησαν από το Stade de France.

Ο γάλλος πρόεδρος κατέθεσε στεφάνι μπροστά στην πλάκα που έχει τοποθετηθεί στη μνήμη των θυμάτων, στη διάρκεια μιας σιωπηρής τελετής απόδοσης φόρου τιμής παρουσία των οικογενειών των θυμάτων.

Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής ο Μακρόν αναχώρησε οδικώς για τα εστιατόρια και τα μπαρ του Παρισιού, όπου είχαν γίνει οι υπόλοιπες επιθέσεις: Le Carillon, Le Petit Cambodge, La Bonne Biere, le Comptoir Voltaire, la Belle Equiope.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν μπροστά από το Bataclan.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.