ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζιμπάμπουε: Δεν παραιτείται ο Μουγκάμπε, παρά το τελεσίγραφο

22:55 - 19 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Ζιμπάμπουε: Δεν παραιτείται ο Μουγκάμπε, παρά το τελεσίγραφο
Με διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε διέψευσε τις φήμες ότι επρόκειτο να ανακοινώσει την παραίτησή του, αν και το κόμμα τον έχει καθαιρέσει από την ηγεσία του.

Ο Μουγκάμπε αντιθέτως δεσμεύτηκε ότι θα προεδρεύσει στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος ZANU-PF που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα.

Το κόμμα είχε δώσει στον 93χρονο Μουγκάμπε διορία 24 ωρών να παραιτηθεί από την προεδρία της χώρας, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα κινήσει τη διαδικασία για να του ασκηθεί ποινική δίωξη.

Στο διάγγελμά του που μεταδόθηκε απευθείας, ο Μουγκάμπε είπε ότι αποδέχεται την κριτική που του ασκούν το ZANU-PF, ο στρατός και ο λαός, όμως δεν έκανε καμία αναφορά στην πιθανότητα να παραιτηθεί.

Για την παρέμβαση του στρατού ο Μουγκάμπε είπε πως κατά τη γνώμη του οφείλεται στις ανησυχίες των ενόπλων δυνάμεων για την κατάσταση στη χώρα και το κυβερνών κόμμα.

Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την εποχή των διωγμών και των αυθαίρετων αποφάσεων. Η χώρα πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα, σημείωσε ακόμα. Ο λαός χρειάζεται ειρήνη, ασφάλεια, νόμο και τάξη, τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.