ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bill Gates: Πώς βγάζει και πού ξοδεύει τα εκατομμύριά του

09:00 - 22 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Bill Gates: Πώς βγάζει και πού ξοδεύει τα εκατομμύριά του
Με καθαρή αξία που αγγίζει περίπου τα 89 δισ. δολάρια, ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates είναι ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στον κόσμο.

Εάν κανείς υποθέσει πως επιλέγει να ξοδέψει ένα εκατ. δολάρια την ημέρα, θα του χρειαζόταν 245 χρόνια για να ξοδέψει ολόκληρη την περιουσία του. Το ερώτημα όμως είναι πως έφτιαξε μια τόσο μεγάλη περιουσία;

Το 1975, η Bill Gates ίδρυσε τη Microsoft. Στα 31 του χρόνια έγινε ο νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου εκείνη την εποχή, ενώ το 1995 κυκλοφόρησε τα Windows 95 και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Από τότε βρίσκεται συνέχεια στην κορυφή της λίστας.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως ο Bill Gates είναι επίσης ένας από τους κορυφαίους φιλάνθρωπους παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, αποχώρησε από τη θέση του CEO της Microsoft για να επικεντρωθεί στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και έχει δώσει 41,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο Gates δεν ξεχνά όμως να «καλομάθει» τον εαυτό του. Αγόρασε ένα jet αξίας 21 εκατ. δολαρίων το 1997. Επίσης έχει αγοράσει τόνους πολυτελών αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα είναι κάτοχος μιας εκτεταμένης συλλογής έργων τέχνης.

Το 2010 οι Bill Gates, η σύζυγός του Melinda και ο Warren Buffett δημιούργησαν το "The Giving Pledge", έναν οργανισμό για εκείνους που δεσμεύονται να δώσουν το ήμισυ του πλούτου τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:32 - 22 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.