ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοικτό σε νέες διαβουλεύσεις για «Τζαμάικα» το FDP

16:45 - 22 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Ανοικτό σε νέες διαβουλεύσεις για «Τζαμάικα» το FDP
Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) επανέρχονται και δηλώνουν διαθέσιμοι για νέο γύρο διαπραγματεύσεων, προκειμένου να υπάρξει τελικά κυβερνητικός συνασπισμός "Τζαμάικα" στη Γερμανία.

Ο πρώτος γύρος των διαπραγματεύσεων ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει συμφωνία, με το FDP να  αποχωρεί από τις συζητήσεις, κυρίως λόγω των διαφωνιών του με CDU και Πράσινους, στο προσφυγικό.

Η Άνγκελα Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων εκλογών, ωστόσο, για την ώρα γίνεται μία νέα προσπάθεια επαναπροσέγγισης ανάμεσα στα κόμματα που μπορούν να δημιουργήσουν μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Η γραμματέας του FDP Νίκολα Μπέερ σημείωσε ότι οι διερευνητικές συνομιλίες είναι δυνατό να ξαναρχίσουν, με προϋπόθεση όμως οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και οι Πράσινοι να καταθέσουν «εντελώς νέο πακέτο» προτάσεων, ώστε να ξεπεραστούν οι διαφωνίες που οδήγησαν τις αρχικές διαπραγματεύσεις σε «ναυάγιο» το βράδυ της Κυριακής.

Ο επικεφαλής του FDP Κρίστιαν Λίντνερ συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον πρόεδρο της χώρας, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που έχει αρχίσει ο πρόεδρος ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση και να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.