ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fed: Αναγκαία μία αύξηση των επιτοκίων σύντομα

09:50 - 23 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Πολλοί αξιωματούχοι της Fed εκτιμούν ότι τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν «βραχυπρόθεσμα», σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης της 31ης Οκτωβρίου, κατά την οποία η Fed διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκιά της, έδειξαν επίσης ότι οι αξιωματούχοι της συμφωνούσαν γενικά ότι η αμερικανική οικονομία θα έχει ισχυρή ανάπτυξη. Αρκετοί αξιωματούχοι θεωρούσαν ότι είναι αυξημένες οι πιθανότητες να ψηφίσει το Κογκρέσο σημαντικές φορολογικές μειώσεις που θα ενίσχυαν τις επιχειρηματικές επενδύσεις.

Αν και ορισμένοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι ήθελαν να έχουν και άλλα στοιχεία πριν αποφασίσουν για τον χρόνο της αύξησης των επιτοκίων, πολλοί από αυτούς δήλωσαν ότι το ποσοστό ανεργίας φαίνεται να είναι πολύ χαμηλό, ώστε να παραμείνει ο πληθωρισμός στο σημερινό χαμηλό επίπεδό του.

Η Fed έχει αυξήσει τέσσερις φορές τα επιτόκια από τα τέλη του 2015, ενώ αναμένει επί του παρόντος μία ακόμη αύξηση φέτος και τρεις επιπλέον το 2018.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.