ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ανατολικών εταίρων στις Βρυξέλλες

12:17 - 24 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ανατολικών εταίρων στις Βρυξέλλες
Σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των έξι χωρών ανατολικής εταιρικής σχέσης διεξάγεται σήμερα στις Βρυξέλλες, μετά την οποία οι ηγέτες θα υπογράψουν κοινή δήλωση. Στο επίκεντρο η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας, κυρίως σε μεταφορές και ενέργεια.

Οι αρχηγοί κρατών από τα κράτη μέλη της ΕΕ και έξι χώρες των ανατολικών εταίρων (Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία) θα συνοψίσουν τα όσα έχουν επιτευχθεί μετά την τελευταία σύνοδο κορυφής, στη Ρίγα το 2015.

Η Σύνοδος Κορυφής θα συζητήσει τα θέματα περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας στους τέσσερις τομείς προτεραιότητας που συμφωνήθηκαν στη Ρίγα, κυρίως για την ενίσχυση της οικονομίας και της διακυβέρνησης, τη βελτίωση των σχέσεων στις μεταφορές και την ενέργεια, καθώς και την αύξηση της κινητικότητας και των επαφών μεταξύ των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 20 στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν έως το 2020 στους τομείς αυτούς καθορίστηκαν από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο κοινό έγγραφο εργασίας «Ανατολική Εταιρική Σχέση». Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2016 και αναθεωρήθηκε τον Ιούνιο του 2017.

Η "Ανατολική Εταιρική Σχέση" ιδρύθηκε το 2009 για την προώθηση της πολιτικής σύνδεσης και της οικονομικής ολοκλήρωσης μεταξύ της ΕΕ και έξι χωρών εταίρων: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Γεωργία, Μολδαβία και Ουκρανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.