ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νουί: Θα υπάρξει ευελιξία στο σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια

16:40 - 24 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Νουί: Θα υπάρξει ευελιξία στο σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια
Ευελιξία της ΕΚΤ στην εφαρμογή του σχεδίου για τα "κόκκινα" δάνεια υποσχέθηκε με δηλώσεις της την Παρασκευή η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ντανιέλ Νουί, θέλοντας να κατευνάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί σχετικά, ιδιαίτερα από χώρες, όπως η Ιταλία.

Η κα. Νουί υπερασπίστηκε βέβαια το σχέδιο τη ΕΚΤ, επισήμανε, ωστόσο, πως υπάρχει βούληση να υπάρξει και κάποιο είδος ευελιξίας στην εφαρμογή του.

Η θέσπιση καθολικών κανόνων σχετικά με τις προβλέψεις για τα νέα «κόκκινα» δάνεια έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με την Ιταλία να έχει υψώσει μάλιστα ιδιαίτερα τους τόνους.

Ευρωβουλευτές έχουν επικρίνει το σχέδιο, επειδή θέτει καθολικούς κανόνες για τράπεζες, το οποίο υποστηρίζουν ότι είναι εκτός της αρμοδιότητας του επόπτη.

Η Νουί ωστόσο δήλωσε ότι οι κανόνες σχηματισμού προβλέψεων δεν είναι δεσμευτικοί και ότι η ΕΚΤ θα επιδείξει ευελιξία, ανάλογα με κάθε περίπτωση ξεχωριστά, και έτσι αυτό (το σχέδιο) είναι στις αρμοδιότητές της. «Δεν υπάρχουν αυτόματες δράσεις που συνδέονται με αυτούς. Οι οδηγίες μας παρέχουν τη βάση για έναν δομημένο διάλογο με κάθε μία τράπεζα», είπε η Νουί, προσθέτοντας: «Ορισμένες τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Πρέπει να το αξιολογήσουμε αυτό κατά περίπτωση και να βρούμε την κατάλληλη λύση για κάθε τράπεζα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.