ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καταλονία: "Στα πόδια" το βάζουν οι επενδυτές

18:00 - 24 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Καταλονία: "Στα πόδια" το βάζουν οι επενδυτές
Οι επενδυτές εγκαταλείπουν με γρήγορο ρυθμό τα ισπανικά μετοχικά κεφάλαια αντλώντας €584 εκατομμύρια, τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τους Financial Times. Αφορμή η πολιτική αναταραχή στην Καταλονία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Morningstar, εταιρεία παροχής στοιχείων, το ενεργητικό αυτών των funds μειώθηκε κατά 6% περίπου τον Οκτώβριο, μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, το οποίο προκάλεσε βία και πολιτικές αναταραχές.

Η περιοχή τέθηκε υπό τον άμεσο έλεγχο της Μαδρίτης, τον περασμένο μήνα, για πρώτη φορά μετά την επιστροφή της χώρας στη δημοκρατία 40 χρόνια πριν. Σύμφωνα με την Morningstar, η τελευταία φορά που τα ισπανικά μετοχικά κεφάλαια υπέστησαν τόσο μεγάλη πτώση σε περιουσιακά στοιχεία ήταν τον Ιανουάριο του 2008.

Συνολικά, 10 δισ. ευρώ βρίσκονταν τοποθετημένα σε ισπανικά μετοχικά κεφάλαια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, σύμφωνα με τη Morningstar. Η CaixaBank, η μεγαλύτερη τράπεζα στην Καταλονία, υπέστη τις περισσότερες απώλειες, με τους επενδυτές να αντλούν €488 εκατ. από τα κεφάλαιά της μόνο. Ωστόσο, οι επενδυτές απέσυραν χρήματα και από τις EDM και Santander, σύμφωνα με την εταιρεία παροχής δεδομένων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.