ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ: Θα έχουμε κυβέρνηση το συντομότερο

15:47 - 25 Νοε 2017 | Ειδήσεις
Μέρκελ: Θα έχουμε κυβέρνηση το συντομότερο
Αισιόδοξη πως η Γερμανία θα αποκτήσει κυβέρνηση και... σύντομα, εξέφρασε το Σάββατο η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε εκδήλωση του CDU.

Την περασμένη Κυριακή οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης "Τζαμάικα" κατέρρευσαν μετά την αποχώση του FDP, ωστόσο, ο Πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ ανέλαβε πρωτοβουλίες και κατάφερε να πείσει το SPD να συζητήσει με τη Μέρκελ το ενδεχόμενο Μεγάλου Συνασπισμού.

Ο Μάρτιν Σουλτς ενέδωσε στις πιέσεις και θα συζητήσει με τη Μέρκελ το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης, σημειώνοντας, ωστόσο, πως την τελική απόφαση θα πάρουν τα μέλη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

«Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή Γερμανία, είναι επιθυμητό να έχουμε γρήγορα μια κυβέρνηση», δήλωσε η Μέρκελ σε κομματική συγκέντρωση, προσθέτοντας πάντως πως η υπηρεσιακή κυβέρνησή της είναι ικανή να φέρει σε πέρας τις καθημερινές κυβερνητικές δραστηριότητες στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Η Μέρκελ πρόσθεσε πως είναι έτοιμη να μιλήσει με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) αφού το κεντροαριστερό κόμμα ακύρωσε προηγούμενη απόφασή του και ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο να μιλήσει με τους συντηρητικούς. Υπογράμμισε όμως ότι οποιεσδήποτε συνομιλίες πρέπει να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.