ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

F.T: Ο Μάριο Σεντένο πιθανότερος διάδοχος του Ντάισελμπλουμ

15:07 - 30 Νοε 2017 | Ειδήσεις
F.T: Ο Μάριο Σεντένο πιθανότερος διάδοχος του Ντάισελμπλουμ
Ο Πορτογάλος Υπουργός Οικονομικών, Μάριο Σεντένο, φαίνεται να είναι το φαβορί για τη θέση του Προέδρου του Eurogroup σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα κάνει λόγο πως ο κ. Σεντένο αναδεικνύεται ως ο επικρατέστερος διεκδικητής μετά από την ένθερμη υποστήριξη μεγάλης μερίδας ηγετών της Ευρώπης.

 Συγκεκριμένα, οι αρχηγοί των κρατών της Γερμανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας συζήτησαν στο πλαίσιο της συνόδου της ΕΕ στην Ακτή Ελεφαντοστού  για τους πιθανούς υποψηφίους για τη θέση του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών στην ευρωζώνη και σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται να θεωρούν καταλληλότερο ως διάδοχο της θέσης του Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον Πορτογάλο  Υπουργό Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως ισχυρή κρίνεται και η υποψηφιότητα του Ιταλού Πιερ Κάρλο Πάντοαν, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να έχει την στήριξη αρκετών εκ των ηγετών της ΕΕ.

Σε ό,τι αφορά την διαδικασία οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης οφείλουν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους έως σήμερα, έτσι ώστε η επίσημη λίστα των υποψηφίων να δημοσιοποιηθεί αύριο, με τους 19 υπουργούς στη συνέχεια να αποφασίζουν σε μυστική ψηφοφορία για το ποίος θα είναι ο νέος Πρόεδρος του Eurogroup.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 30 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.