ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο Γκρούεφσκι από την ηγεσία του VMRO-DPMNE

09:54 - 11 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Παραιτήθηκε ο Γκρούεφσκι από την ηγεσία του VMRO-DPMNE
Την παραίτησή του υπέβαλε ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ, VMRO-DPMNE, Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος αποφάσισε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου του κόμματος, στις 22 και 23 Δεκεμβρίου, στο οποίο θα εκλεγεί ο νέος αρχηγός του VMRO-DPMNE.

Ο Γκρούεφσκι πριν από μερικές ημέρες είχε προαναγγείλει την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την βαριά ήττα του κόμματος στις δημοτικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Κανένα στέλεχος του VMRO-DPMNE δεν έχει εκδηλώσει ακόμη δημόσια πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Ωστόσο, σύμφωνα με κομματικές πηγές, επικρατέστεροι διάδοχοι του Νίκολα Γκρούεφσκι φέρονται ο γγ του κόμματος Χρίστιαν Μίτσκοσκι, για τον οποίο λέγεται ότι έχει την εύνοια του Γκρούεφσκι, οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι και Νίκολα Πόποσκι, ο βουλευτής του VMRO-DPMNE Ιλίγια Ντίμοφσκι και ο πρώην υπουργός Υγείας Νίκολα Τοντόροφ.

Ο Γκρούεφσκι βρίσκεται στην ηγεσία του δεξιού, εθνικιστικού VMRO-DPMNE από το 2003, ενώ το διάστημα 2006-2016 διετέλεσε πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.