ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ είπαν «όχι» στον Νετανιάχου-Η ελληνική θέση

18:37 - 11 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ είπαν «όχι» στον Νετανιάχου-Η ελληνική θέση
Το Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, τη διαφωνία του στη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου βρέθηκε στις Βρυξέλλες και ζήτησε από την ΕΕ να αναγνωρίσει, όπως έκαναν οι ΗΠΑ, την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ωστόσο, βρέθηκε αντιμέτωπος με σοβαρές διαφωνίες επί του θέματος από τους υπουργούς Εξωτερικών οι οποίοι θεωρούν ότι η κίνηση αυτή συνιστά πλήγμα κατά της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι, είχαν άτυπο πρωινό γεύμα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για τις διμερείς σχέσεις και τις περιφερειακές εξελίξεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη Μέση Ανατολή, ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά υπογράμμισε την εκτίμηση που έχει ήδη διατυπώσει, ότι δηλαδή η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και η μετακίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ δεν συμβάλει στην ειρήνη στην περιοχή.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:41 - 11 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.