ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη β' φάση το Brexit- Μέι: «Έγινε ένα σημαντικό βήμα»

16:31 - 15 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Στη β' φάση το Brexit- Μέι: «Έγινε ένα σημαντικό βήμα»
Το «πράσινο φως» έδωσαν σήμερα οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να ανοίξει η δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων του Brexit με τη Βρετανία, που θα επικεντρώνεται τόσο στη μεταβατική περίοδο όσο και στη μελλοντική εμπορική σχέση.

«Οι ηγέτες της ΕΕ συμφωνούν να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση των συνομιλιών του Brexit», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, της οποίας προήδρευε.

«Συγχαρητήρια πρωθυπουργέ @Theresa», πρόσθεσε ο Τουσκ, μία ημέρα αφού οι ηγέτες αναγνώρισαν τις προσπάθειες της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να ολοκληρώσει το σχέδιο της συμφωνίας διαζυγίου.

Η ίδια η Τερέζα Μέι, εξέφρασε την ικανοποίησηή της για την απόφαση των Ευρωπαίων ηγετών να δώσουν κι επισήμως το «ok» ώστε οι συνομιλίες για το Brexit να περάσουν στην επόμενη φάση.

«Η σημερινή ημέρα είναι ένα σημαντικό βήμα στον δρόμο προς ένα ομαλό και συντεταγμένο Brexit και τη διαμόρφωση της βαθιάς και ειδικής μελλοντικής μας σχέσης» έγραψε η Μέι στο Twitter.

«Θα εκπληρώσουμε την επιθυμία του βρετανικού λαού και θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη συμφωνία Brexit για τη χώρα μας – διασφαλίζοντας τη μεγαλύτερη δυνατή πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές, ενισχύοντας το ελεύθερο εμπόριο με χώρες σε όλο τον κόσμο και ανακτώντας τον έλεγχο των συνόρων μας, των νόμων και των χρημάτων μας» πρόσθεσε.  

Στη δεύτερη φάση τους, οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα επικεντρωθούν στη μεταβατική περίοδο και στη μελλοντική εμπορική σχέση των δύο πλευρών, μετά τον Μάρτιο του 2019.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:44 - 15 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.