ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέρκελ-Μακρόν: Η αλληλεγγύη πρέπει να επιδεικνύεται εντός της ΕΕ

18:09 - 15 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Μέρκελ-Μακρόν: Η αλληλεγγύη πρέπει να επιδεικνύεται εντός της ΕΕ
Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν μετά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ και ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία της αρχής της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών της ΕΕ στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Με δεδομένη τη διαφωνία στο ζήτημα των ποσοστώσεων η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως «είναι απαράδεκτο να επιδεικνύεται αλληλεγγύη σε κάποιους τομείς και σε κάποιους άλλους όχι».

Η αλληλεγγύη πρέπει να επιδεικνύεται εντός της ΕΕ και όχι μόνο προς χώρες εκτός της ΕΕ, τόνισε από τη μεριά του ο Μακρόν, ο οποίος σημείωσε ότι οι συζητήσεις στο μεταναστευτικό θα συνεχιστούν με την προοπτική να επιτευχθεί συμφωνία ως τον Ιούνιο του 2018.

Αναφορικά με το μέλλον της ευρωζώνης οι δύο ηγέτες εμφανίστηκαν αισιόδοξοι και σίγουροι πως σύντομα θα "τρέξουν" οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις:

"Έως τον Ιούνιο του 2018 θα έχει επιτευχθεί συμφωνία για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης και το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης", είπε ο Μακρόν και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως σύντομα θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στη Γερμανία, ώστε να τρέξουν ακόμα πιο γρήγορα οι διαδικασίες.

«Θα βρούμε μια κοινή λύση γιατί το χρειάζεται η Ευρώπη» είπε για το ίδιο θέμα η Άνγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε:

«Υπάρχει η βούληση και αυτό είναι το σημαντικό. Είναι η κατάλληλη περίοδος να γίνει αυτή η συζήτηση με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης οικονομικής σύγκλισης μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.