ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις κάλπες σήμερα οι Καταλανοί

10:27 - 21 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Στις κάλπες σήμερα οι Καταλανοί
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα περίπου 5,5 εκατ. Καταλανοί σε μια εκλογική αναμέτρηση που επιβλήθηκε από την κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας, μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν τη μονομερή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ, κανένα κόμμα δεν εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία των 68 εδρών και θα απαιτηθούν μετεκλογικές συνεργασίες. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, πρώτο κόμμα έρχεται το Κεντροαριστερό με 36-37 έδρες. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι καταλυτικό ρόλο θα έχουν οι αναποφάσιστοι.

Πάνω από το 20% των ψηφοφόρων της περιφέρειας παραμένουν αναποφάσιστοι. 

Όλα δείχνουν ότι η μάχη θα είναι ανάμεσα στους υποστηρικτές της ανεξαρτητοποίησης και τα πολιτικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της παραμονής της περιφέρειας στην Μαδρίτη.

«Θέλω να είμαι πρόεδρος όλων των Καταλανών, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, τα πιστεύω και τις σκέψεις τους, γιατί η αλήθεια είναι ότι μέχρι σήμερα δεν είχαμε μια προεδρία με έναν πρόεδρο για όλους τους Καταλανούς. Είχαμε έναν πρόεδρο που υπερασπιζόταν μόνο την διαδικασία της ανεξαρτητοποίησης» δήλωσε η Ινές Αριμάδας, υποψήφια του κόμματος των  «Ciudadanos» για την προεδρία.

Από την πλευρά του, ο έκπτωτος ηγέτης της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζδεμόν πραγματοποίησε την τελευταία προεκλογική ομιλία του από τις Βρυξέλλες, όπου έχει καταφύγει μετά την μονομερή κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας και τις διώξεις σε βάρος του από την ισπανική δικαιοσύνη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.