ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Επικύρωσε τη φορολογική μεταρρύθμιση ο Τραμπ

20:38 - 22 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Επικύρωσε τη φορολογική μεταρρύθμιση ο Τραμπ
Τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία προβλέπει μειώσεις φόρων σε εταιρείες και νοικοκυριά, υπέγραψε την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε από το Κογκρέσο εντός της εβδομάδας, θα τεθεί σε ισχύ το 2018.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, μια τετραμελής οικογένεια με έσοδα 75.000 δολάρια ετησίως, θα δει τους φόρους της να μειώνονται κατά περισσότερα από 2.000 δολάρια.
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τραμπ σημείωσε ότι το 95% των Αμερικανών θα πληρώνουν εφεξής λιγότερους ή τους ίδιους φόρους, ενώ κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς πως επιθυμούν αύξηση της φορολογίας.

Το σχέδιο νόμου περιλαμβάνει τεράστια μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 35% στο 21%, ενώ περιέχει μειώσεις και στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και ζευγαριών, ιδιαίτερα για τα μεσαία εισοδήματα.

Οι υπέρμαχοι της μεταρρύθμισης θεωρούν ότι θα αναζωογονήσει την αμερικανική οικονομία και θα δώσει αναπτυξιακή ώθηση και θέσεις εργασίας, με τους επικριτές της να κάνουν λόγο για φορολογικά προνόμια για τους πλουσιότερους και για επιβάρυνση του δημόσιου χρέους κατά 1,455 τρισ. δολάρια σε ορίζοντα δεκαετίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.