ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καμπούλ: Σαράντα νεκροί από εκρήξεις σε τζαμί και ειδησεογραφικό πρακτορείο

10:23 - 28 Δεκ 2017 | Ειδήσεις
Καμπούλ: Σαράντα νεκροί από εκρήξεις σε τζαμί και ειδησεογραφικό πρακτορείο
Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 30 τραυματίστηκαν σε εκρήξεις που σημειώθηκαν την Πέμπτη κοντά σε τζαμί και στα γραφεία ενός μέσου ενημέρωσης στην Καμπούλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

«Σημειώθηκαν δύο εκρήξεις. Ακόμη δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης αλλά επλήγησαν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Afghan voice (Η φωνή του Αφγανιστάν) καθώς και ένα τζαμί, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντανίς.

Δημοσιογράφοι του AFP που βρίσκονταν στην περιοχή άκουσαν και τρίτη έκρηξη, υποδηλώνοντας ότι η επίθεση ενδεχομένως είναι σε εξέλιξη.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στη σελίδα του Facebook του πρακτορείου ειδήσεων Afghan voice δείχνουν τα γραφεία του να έχουν υποστεί ζημιές και πτώματα να κείτονται στο έδαφος.

Σημειώνεται ότι το Αφγανιστάν είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα στον κόσμο για τους δημοσιογράφους, μετά τη Συρία. Τον περασμένο Μάιο έγινε η πιο πολύνεκρη επίθεση των τελευταίων ετών στην Καμπούλ, όταν περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν αφού εξερράγη παγιδευμένο με εκρηκτικά λεωφορείο στην περιοχή με τα διπλωματικά κτήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:23 - 28 Δεκ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.