ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο έλεος του χιονιά οι ανατολικές ΗΠΑ-Στους 14 οι νεκροί

10:07 - 05 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Στο έλεος του χιονιά οι ανατολικές ΗΠΑ-Στους 14 οι νεκροί
Στο έλεος του χιονιά και της σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκοντα τα ανατολικά των ΗΠΑ με πολλές πόλλες να έχουν καλυφθεί πλήρως από παχύ στρώμα χιονιού, αφήνοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους χωρίς ρεύμα και δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις. Ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός, ανέρχεται στους 14 θανάτους με τις εκτιμήσεις όμως να φοβούνται πως αναμένεται να αυξηθεί.

Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν ενώ τα δύο κύρια αεροδρόμια της Νέας Υόρκης έκλεισαν προσωρινά λόγω του χιονιά. Το JFK αναμένεται, σύμφωνα με το CNN, να ανοίξει και πάλι σήμερα το πρωί.

Με τις αρχές να φοβούνται πως η γρήγορη πτώση της θερμοκρασίας θα μετατρέψει τους δρόμους σε παγοδρόμιο, εκχιονιστικά και αλατιέρες κυκλοφορούν ήδη ενώ τα σχολεία είναι κλειστά σε πολλές περιοχές. Στη Βοστώνη, ο δήμαρχος ανακοίνωσε πως θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα. Προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία παραμένουν σε ισχύ για όλη την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, από τη Βόρεια Καρολίνα έως το Μέιν. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας κατέγραψε ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα 113 χιλιομέτρων την ώρα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Περίπου 80.000 σπίτια και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα. Στη Βοστώνη έπεσε χιόνι σε ύψος 30 εκατοστών και η χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα. Σε τμήματα του Νιου Τζέρζι το χιόνι έφτασε τα 45 εκατοστά.

Στην κακοκαιρία αποδίδονται τουλάχιστον 14 θάνατοι τις τελευταίες ημέρες. Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία που σχετίζονται με τον χιονιά στη Βόρεια Καρολίνα ενώ στο Τέξας τρεις άνθρωποι δεν άντεξαν το κρύο. Περισσότερες από 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν. Τα αεροδρόμια JFK και LaGuardia, στη Νέα Υόρκη έκλεισαν προσωρινά λόγω της κακοκαιρίας ενώ η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak περιόρισε τα δρομολόγια στα νοτιοανατολικά. Στην περιοχή Long Wharf της Βοστώνης, τα κύματα πλημμύρισαν την περιοχή. Η πυροσβεστική επενέβη με βάρκα για να σώσει έναν οδηγό που είχε εγκλωβιστεί στα νερά, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:29 - 05 Ιαν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.