ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον Ηλιάδη-Πρόστιμο €120.000 στην Τράπεζα Κύπρου

16:15 - 05 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον Ηλιάδη-Πρόστιμο €120.000 στην Τράπεζα Κύπρου
Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στον Ανδρέα Ηλιάδη, καθώς και πρόστιμο €120 χιλ. στην Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο της πρώτης ποινικής υπόθεσης εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της.

Στις 14 Δεκεμβρίου, το Κακουργιοδικείο έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την υπόθεση Τράπεζας Κύπρου σ’ όλες τις κατηγορίες, ενώ ο Ανδρέας Ηλιάδης και η Τράπεζα Κύπρου κρίθηκαν ένοχοι σε μία κατηγορία χειραγώγησης της αγοράς, μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για το κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της τράπεζας που έγινε στις 19/6/2012.

Την Παρασκευή, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο επέβαλε 2.5 χρόνια ποινή φυλάκισης στον Α.Ηλιάδη και πρόστιμο ύψους 120 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Έχει απορριφθεί το αίτημα της αναστολής της ποινής.

Η Τράπεζα Κύπρου ως νομική οντότητα και ο Ανδρέας Ηλιάδης, τότε διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος, κρίθηκαν, όπως αναφέρει το sigmalive.com, ένοχοι στις 14 Δεκεμβρίου 2017, για την κατηγορία της χειραγώγησης της αγοράς μέσω παραπλανητικών δηλώσεων για κεφαλαιουχικό έλλειμμα της τράπεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευσή της στις 19 Ιουνίου 2012.

Κατά την ανακοίνωση μάλιστα του Κακουργιοδικείου είπε ότι «παραπλάνησε τους πάντες».

Μετριαστικός παράγοντας αποτέλεσε λευκό ποινικό μητρώο του Αντρέα Ηλιάδη.

Σημειώνεται ότι το Κακουργιοδικείο έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους σε άλλες τέσσερις κατηγορίες.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν επίσης τα τότε υψηλόβαθμα στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, Θεόδωρος Αριστοδήμου, Αντρέας Αρτέμης, Γιάννης Κυπρή και Γιάννης Πεχλιβανίδης, οι οποίοι αθωώθηκαν από το δικαστήριο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.