ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκάμπριελ: Στην Ε.Ε. επιβλήθηκαν οι οικονομικές απόψεις Σόιμπλε

21:58 - 05 Ιαν 2018 | Ειδήσεις
Γκάμπριελ: Στην Ε.Ε. επιβλήθηκαν οι οικονομικές απόψεις Σόιμπλε
«Στον τελευταίο μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό στη Γερμανία δώσαμε πολύ λίγη σημασία στην Ευρώπη», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Γράψαμε ένα ευρωπαϊκό κεφάλαιο στο οποίο επιβλήθηκαν πολύ έντονα οι οικονομικές αντιλήψεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Κι αυτό ήταν λάθος», πρόσθεσε, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ επεσήμανε ότι η Γερμανία «δεν θα έχει καμία πραγματική φωνή στον κόσμο μόνη της, παρά μόνον ως τμήμα της ευρωπαϊκής φωνής».

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη προσδιορισμού των κοινών ευρωπαϊκών συμφερόντων, στο πλαίσιο μίας ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Γκάμπριελ καταλόγισε σε Μόσχα, Πεκίνο και Ουάσιγκτον ότι περιφρονούν την Ε.Ε., ενώ αναφερόμενος στους Χριστιανοδημοκράτες, είπε πως «θα δούμε αν είναι διατεθειμένοι να κάνουν το βήμα προς μια νέα ευρωπαϊκή συνύπαρξη».

«Στην παρούσα φάση βέβαια το CSU αποφασίζει άλλα. Αντί να αποφασίσει την “επένδυση” στην Ευρώπη, ζητεί να διπλασιάσει η Γερμανία τον προϋπολογισμό της για την άμυνα. Εντελώς στη γραμμή Ντόναλντ Τραμπ. Είμαι σίγουρος ότι σ’ αυτό δεν πρόκειται να συμφωνήσει το SPD», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.